Aktualności AdvancedNet

Powiadomienia o wykorzystaniu transferu

Od 1 lutego bieżącego roku funkcjonować będą nowe powiadomienia dla Klientów usług hostingowych, uzupełniające monitoring Panelu Administracyjnego.

Dodatkowe powiadomienia dotyczyć będą wykorzystania przydzielonego transferu miesięcznego danych. Każdy Klient, który wykorzysta ponad 70% przydzielonego limitu otrzyma jednorazowe powiadomienie e-mail o poziomie wykorzystania oraz dostępnych możliwościach dokupienia transferu lub zmiany pakietu. Dodatkowa wiadomość wygenerowana zostanie po przekroczeniu 90% transferu.

Jednocześnie prosimy o dbanie o aktualność podanego w Panelu Klienta adresu e-mail, gdyż na ten właśnie adres wysyłane będą automatyczne wiadomości. Prosimy także o sprawdzenie i zaktualizowanie adresu e-mail ustawionego w Panelu Administracyjnym (opis aktualizacji adresu e-mail), ponieważ PA również generuje niezależne powiadomienia, zazwyczaj na dobę przed zawieszeniem konta (w zależności od szybkości wykorzystywania przydzielonego transferu).

W ramach wprowadzonych zmian dodana została funkcja wyświetlająca informację o wykorzystanym transferze. Informacja wyświetlana jest na głównej stronie Panelu Klienta. Okno pojawiać się będzie Klientom, których dowolne z kont przekroczy 70% wykorzystania transferu, informacja zawierać będzie także nazwę konta hostingowego oraz datę wysłania powiadomienia e-mail.

Przypominamy, że domyślnym działaniem w przypadku przekroczenia transferu jest zawieszenie konta hostingowego i blokada dostępu do wszystkich usług w ramach konta. Dlatego też ważne jest, aby dbać o aktualność adresów e-mail dla powiadomień.

Możliwe opcje przy kończącym się transferze:
- dokupienie 10GB dodatkowego transferu za 10 zł brutto*,
- dokupienie 100GB dodatkowego transferu za 30 zł brutto*,
- zmiana pakietu hostingowego (kosz ustalany indywidualnie dla każdego Klienta),
- pozostawienie konta do zawieszenia do końca danego miesiąca abonamentowego - automatyczne odwieszenie usług nastąpi pierwszego dnia kolejnego miesiąca kalendarzowego.

* - dodatkowy transfer do wykorzystania tylko w danym miesiącu kalendarzowym, niewykorzystany transfer nie jest przenoszony na kolejne miesiące

Zawieszanie kont po przekroczeniu transferu nie dotyczy pakietów Biznes. Istnieje możliwość zmiany wykupionego pakietu na jeden z trzech pakietów z grupy Biznes, aby zagwarantować nieprzerwane działanie usług, niezależnie od limitów, oraz automatyczne obciązanie kosztami dodatkowego transferu na koniec miesiąca. W przypadku chęci zmiany pakietu prosimy o kontakt z biurem.